Roska Tamás Tudományos Előadás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 2024-ben ismét meghirdette a Roska Tamás Tudományos Előadást.

 

Az Előadást az OTDT a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából hívta életre.

 

Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására az a doktorandusz/doktorjelölt/posztdoktor pályázhat, aki kutatómunkája során az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, eredményeiről nívós publikációk, előadások, művészeti vagy tudományos alkotások formájában számot adott, valamint képes eredményeit magas színvonalú és élményt nyújtó tudományos, tudománynépszerűsítő előadásban szakterülete iránt érdeklődő, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián részt vevő fiatalok és mentoraik előtt közzétenni.

 

A pályázás feltételeit és az értékelés menetét a Roska Tamás Tudományos Előadás Alapító Okirata és 2024. évi pályázati felhívása tartalmazza.

 

A 2024-es pályázati felhívás értelmében egy-egy doktori iskola egy-egy szekcióba legfeljebb három főt, a DOSZ és a PSAT pedig egy-egy szekcióba egy-egy főt ajánlhat. 

 

Az ajánlást a csatolt dokumentumon szükséges megtenni (a pályázati felhívás 1. számú melléklete).

 

A Roska Tamás Tudományos Előadás pályázati felülete, a pályázati felhívás, illetve a további tájékoztató dokumentumok is az OTDT honlapján érhetők el: https://otdk.hu/hallgatoknak/roska-eloadas

 

Közvetlen link a pályázati felülethez: http://roskapalyazat.otdt.hu/login

 

A pályázat jelentkezési periódusa: 2024. április 1. – 2024. április 30.  (CEST 23:59 óra) – A pályázatot csak online kell benyújtani.

Kari Tudományos Diákköri Tanács

H-7624 Pécs, Ifjúság u. 6.    +36-72/ 503-600    ktdt.btk.pte@gmail.com